עוגה עם קרם אפוי ללא גלוטן - קלה להכנה, העוגה בנויה משכבות, שכבת בצק פריך מעודן, ממרח שוקולד, קרם מקצף ביצים ופודינג וניל, פירורי בצק וגרידת שוקולד.
מנה אחת של בצק פריך מעודן ללא גלוטן
50 גרם שוקולד מריר לבישול - לגירוד
4 חלבונים
3/4 כוס סוכר
שקית אינסטנט פודינג וניל (3 כפות גדושות)
50 גרם שוקולד מריר
כף סוכר
10 גרם חמאה
2 כפות חלב
1/2 כפית נס קפה (עדיף משובח)
שלב 1 : הכנת ממרח שוקולד למילוי - ממיסים בסיר (על אדים) את השוקולד + 10 גרם חמאה + 2 כפות חלב + כף סוכר + 1/2 כפית נס קפה - לערבב הכל לממרח אחיד וחלק. (ניתן להמיס גם במיקרוגל)
שלב 2 : הכנת הקרם - מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה ולאט לאט מוסיפים את הסוכר לקצף יציב , שהקצף יציב מוסיפים את הפודינג וממשיכים להקציף כ - 2 דקות.
שלב 3 : לוקחים מנה אחת של בצק פריך מעודן ומחליקים אותו ל - 3/4 ו - 1/4 , את החלק של ה - 3/4 מרדדים בפירקס משומן .
שלב 4 : מורחים על הבצק המרודד את הממרח שוקולד. (ניתן לפזר מעליו אגוזי מלך קצוצים דק למי שילדיו אינם קטנים). ניתן במקום השוקולד למרוח ריבת שזיפים
שלב 5 : מורחים את הקרם שהכנו מהחלבונים , הסוכר והפודינג.
שלב 6 : חותכים חתיכות קטנות מה - 1/4 בצק שנשאר ומפזרים מעל הקרם.
שלב 7 : מגרדים 50 גרם שוקולד לאפיה מעל הכל.
שלב 8 : אופים בתנור שחומם מראש ל - 170 מעלות עד שהחתיכות בצק למעלה מוזהבות חזק.
בתיאבון ......
|