גרין לייט מתכונים ומסעדות ללא גלוטן לחיות עם צליאק - כל מה שרצית לדעת על צליאק

עוגת עם קרם אפוי

עוגת עם קרם אפוי

עוגה עם קרם אפוי ללא גלוטן

עוגה עם קרם אפוי ללא גלוטן - קלה להכנה, העוגה בנויה משכבות, שכבת בצק פריך מעודן, ממרח שוקולד, קרם מקצף ביצים ופודינג וניל, פירורי בצק וגרידת שוקולד.

מצרכים :

מנה אחת של בצק פריך מעודן ללא גלוטן

50 גרם שוקולד מריר לבישול - לגירוד

לקרם :

4 חלבונים
3/4 כוס סוכר
שקית אינסטנט פודינג וניל (3 כפות גדושות)

לממרח שוקולד :

50 גרם שוקולד מריר
כף סוכר
10 גרם חמאה
2 כפות חלב
1/2 כפית נס קפה (עדיף משובח)

אופן ההכנה :

שלב 1 :  הכנת ממרח שוקולד למילוי - ממיסים בסיר (על אדים) את השוקולד + 10 גרם חמאה + 2 כפות חלב + כף סוכר + 1/2 כפית נס קפה - לערבב הכל לממרח אחיד וחלק. (ניתן להמיס גם במיקרוגל)

שלב 2 : הכנת הקרם - מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה ולאט לאט מוסיפים את הסוכר לקצף יציב , שהקצף יציב מוסיפים את הפודינג וממשיכים להקציף כ - 2 דקות.

שלב 3 : לוקחים מנה אחת של בצק פריך מעודן ומחליקים אותו ל - 3/4 ו - 1/4 , את החלק של ה - 3/4 מרדדים בפירקס משומן .

שלב 4 : מורחים על הבצק המרודד את הממרח שוקולד. (ניתן לפזר מעליו אגוזי מלך קצוצים דק למי שילדיו אינם קטנים). ניתן במקום השוקולד למרוח ריבת שזיפים

שלב 5 : מורחים את הקרם שהכנו מהחלבונים , הסוכר והפודינג.

שלב 6 : חותכים חתיכות קטנות מה - 1/4 בצק שנשאר ומפזרים מעל הקרם.

שלב 7 : מגרדים 50 גרם שוקולד לאפיה מעל הכל.

שלב 8 : אופים בתנור שחומם מראש ל - 170 מעלות עד שהחתיכות בצק למעלה מוזהבות חזק.

בתיאבון ......

תגובות באתר: (0)
קטגוריות